Powrót

Ile zarabia kucharz, kelner i menedżer restauracji w 2020 roku?

W latach poprzedzających pandemię branża gastronomiczna w Polsce wyraźnie rozkwitała, społeczeństwo coraz chętniej korzystało z usług, szczególnie w większych miastach. Jednak, ostatnie miesiące były dla tej branży szczególnie trudne. Ograniczenia gospodarcze spowodowane koronawirusem zminimalizowały możliwości zarobkowe. Przez blisko trzy miesiące usługi gastronomiczne ograniczały się do dostarczenia posiłków na wynos. Postanowiliśmy sprawdzić, jak przedstawiają się w 2020 roku zarobki na najpopularniejszych stanowiskach w gastronomii i to, jakie czynniki determinują ich wysokość. W artykule nie uwzględniono dodatkowych dochodów pochodzących z napiwków.

Czytaj więcej na stronach serwisu

Źródło: Serwis www.wynagrodzenia.pl, „Ile zarabia kucharz, kelner i menedżer restauracji w 2020 roku?”, Karolina Jurczak, 19.10.2020


Uwaga! Wszystkie treści i materiały zamieszczane na portalu www.zielonalinia.gov.pl, opracowywane przez grupę redakcyjną, mają charakter informacyjny. Redakcja portalu dokłada wszelkich starań, aby informacje w nim zawarte były rzetelne i wiarygodne. Nie stanowią one wiążącej interpretacji przepisów prawnych.