Powrót

Ciepły posiłek i herbata dla pracownika - tylko w jakich warunkach?

Pracodawcy mają problem z wydawaniem posiłków pracownikom pracującym w szczególnie uciążliwych warunkach, np. w zimie na otwartej przestrzeni. Wytycznych dla stołówek zakładowych nie ma, a Ministerstwo Rozwoju, Pracy i Technologii twierdzi, że np. w stołówkach, w których działają cateringi zakładowe, obowiązują zasady dotyczące gastronomii.

Czytaj więcej na stronach serwisu

Źródło: Serwis www.prawo.pl, "Ciepły posiłek i herbata dla pracownika - tylko w jakich warunkach?", Grażyna J. Leśniak, 26.11.2020


Uwaga! Wszystkie treści i materiały zamieszczane na portalu www.zielonalinia.gov.pl, opracowywane przez grupę redakcyjną, mają charakter informacyjny. Redakcja portalu dokłada wszelkich starań, aby informacje w nim zawarte były rzetelne i wiarygodne. Nie stanowią one wiążącej interpretacji przepisów prawnych.